31-08-10

Vlaamse omroepen strijden tegen opnemen programma's

De VMMa (vtm en 2BE), VRT en SBS België (VT4 en Vijftv) vinden dat het te makkelijk wordt om programma's op te nemen via digitale tv. In een brief aan Telenet en Belgacom TV vragen de ceo's dat de operatoren maatregelen nemen, want steeds vaker kijken mensen naar programma's in plaats van naar zenders dat schreef De Morgen.

Het vakblad InsideTV bemachtigde onlangs een brief, gericht aan Duco Sickinghe, ceo van Telenet, en ondertekend door Peter Quaghebeur, Piet Van Roe en Thierry Tacheny, de gedelegeerd bestuurders van de VMMa, VRT en SBS. In de brief beweren ze inkomsten te verliezen nu het erg makkelijk is om programma's op te nemen op de harde schijf van je digicorder. Tot twee jaar geleden moest je daarvoor maandelijks een klein bedrag aan de telecomoperatoren betalen. Sinds begin 2008 is die dienst gratis.

Dat gaat te ver, vinden de omroepen, die ook een brief naar Belgacom TV stuurden. Ze lopen inkomsten mis uit hun opvraagdiensten.

Telenet laat weten de brief goed ontvangen te hebben. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met alle verschillende partijen afzonderlijk. Jan Margot, woordvoerder van Belgacom, begrijpt de klacht van de omroepen, "maar wij gaan als kleinste speler niet de toon zetten", zegt hij.

belgacomtv opnemen.jpg

De commentaren zijn gesloten.