20-09-10

Chris uit 'Mijn Restaurant!' stapt uit het leven

Chris Aerts, de 34-jarige Mechelaar die vorig jaar deelnam aan het vtm-programma 'Mijn Restaurant', heeft zich vrijdagnacht van het leven beroofd. De politie heeft het lichaam van de kok zaterdag kort na de middag in een garagebox aangetroffen, berichten verscheidene kranten.

Zijn tante wijst met een beschuldigende vinger naar 'Mijn Restaurant!': 'Ik wou dat hij nooit had deelgenomen aan het programma, dan was dit misschien nooit gebeurd'.

Samen met Wendy baatte Chris in 2009 het restaurant 't Gerecht uit in Turnhout. Daarmee haalde hij net niet de finale van 'Mijn Restaurant!'. Vrijdagavond besloot hij zich van het leven te beroven in een garagebox in de Grote Nieuwendijkstraat in Mechelen. 'Chris had al een jaar dipjes', zegt zijn tante Christina in Het Nieuwsblad. Bij haar kon Chris terecht toen hij en Wendy uit elkaar gingen. 'Hij logeerde hier een tijdje. Vorig jaar nog had hij me al VTM-MijnRestaurant.jpggezegd dat hij het even niet meer zag zitten. We hebben er toen over gepraat en ook Wendy zei me dat we hem goed in het oog moesten houden. Maar ik had nooit gedacht dat hij zoiets zou doen.'
Het zag er de laatste tijd nochtans beter uit voor Chris. Hij had een nieuwe vriendin - waarmee hij in de boekskes ook uitpakte en zei dat hij gelukkig was - en waar hij naar eigen zeggen goed mee kon praten. Als zelfstandige thuiskok bouwde hij een zaak op en hij was eventjes souschef in 't Kasteel van Brasschaat.
'Hij vertelde ons nog dat hij zo gelukkig was met zijn werk en zijn vriendin, maar sinds twee weken zagen we hem niet meer. Hij had ruzie gemaakt met de chefkok en hij is nooit meer terug gekomen', klinkt het in 't Kasteel van Brasschaat. Eerder had hij ook al problemen bij een andere brasserie.
'We hebben zijn afscheidsbrief gevonden op een USB-stick. Daarin stond dat hij nog heel graag zijn kinderen had zien opgroeien, maar hij kon het niet meer tegenhouden. Hij had te veel moeite om verder te leven', zo zegt zijn tante. ''Na de zoveelste mislukte poging om alles terug op de rails te krijgen, geef ik het op', schreef hij.'
Zijn tante gaat verder. 'Hopelijk is hij nu gelukkig en rustig, want dat was hij echt niet meer. Het is begonnen na zijn deelname aan 'Mijn Restaurant!'. Hij en Wendy gingen uit elkaar en hij bleef met de schuldenberg achter. Ik wou dat hij nooit had deelgenomen, dan was het niet gebeurd. Zijn familie en ook zijn nieuwe vriendin zijn gebroken. Hij zag haar echt graag. Maar hij wou haar niet in zijn miserie betrekken.' Televisiezender vtm, productiehuis Kanakna, presentatrice Rani De Coninck en juryleden Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins van het programma 'Mijn Restaurant' betuigen hun medeleven aan de familie en vrienden van ex-deelnemer Chris Aerts. De 34-jarige Mechelaar die vorig jaar deelnam aan het vtm-programma beroofde zich vrijdagnacht van het leven. "We zijn geschokt en aangeslagen door het bericht dat Chris Aerts uit het leven is gestapt en wensen zijn familie en vrienden zeer veel sterkte toe in deze moeilijke periode", luidt het.
Programmadirecteur Jan Segers wijst erop dat het programma een grote impact heeft op de deelnemers door de grote media-aandacht voor, tijdens en na de deelname. "Aangezien we ons daar sinds vele jaren van bewust zijn, besteden we samen met alle productiehuizen zeer veel aandacht aan de selectie en de psychologische begeleiding van kandidaten aan televisieprogramma's", aldus Segers. "Voor de reeksen van 'Mijn Restaurant' was en is dat niet anders." De zender zal blijvend aandacht besteden aan een uitgebreide begeleiding van kandidaten die deelnemen aan televisieprogramma's.

VTM-MijnRestaurant.Chris&Wendy.jpg

De commentaren zijn gesloten.