23-09-10

'Benidorm Bastards' wint Gouden Roos

Voor de 50e keer op rij deelde het internationale televisiefestival zijn Gouden Rozen uit. De beste tv-programma’s uit zo’n 40 deelnemende landen worden daarmee letterlijk in de bloemetjes gezet. Benidorm Bastards haalde het van de andere genomineerden in de categorie humor en kaapte bovendien ook nog de overkoepelende Gouden Roos voor beste tv-programma van 2010 weg.

De jury was vol lof over het verborgen cameraprogramma waarin enkele bejaarden jong en oud publiekelijk lik op stuk geven met snedige sextalk of hen de ogen doen uitkijken door een elektrische rolstoelenrace te organiseren. Het programma getuigt van een tijdloze humor die de meest ondergewaardeerde bevolkingslaag de kracht geeft zelf eens met anderen te spotten.

Benidorm Bastards' is nog maar het tweede Belgische programma dat de hoofprijs wegkaapt in Lüzern. In 2001 won Woestijnvis de prijs met 'De Mol'. Het Festival van Lüzern was dit jaar aan zijn 50ste editie toe. Ook Oud België mocht dit jaar meedingen naar de Gouden Roos in de categorie drama & miniserie. De reeks over de teloorgang van het Vlaamse revuetheater viel jammer genoeg niet in de prijzen.

Benidorm Bastards.jpg

De commentaren zijn gesloten.