15-10-10

De juryleden van 'Idool 2011' zijn gekend!

Koen Buyse van Zornik, Jean Blaute, producer Wouter Van Belle en hoofdredacteur Sylvia Van Driessche van het weekblad Joepie vormen de jury van Idool 2011, de muzikale talentenjacht op VTM waarvan de eerste auditie zondag start in Roeselare.

Idool lag vier jaar in de kast, maar mag er nu weer uit met meer dan 3.500 inschrijvingen. Koen en Kris Wauters presenteren.

Koen Buyse

Koen speelde met zijn groep Zornik de afgelopen jaren op zowat alle Belgische festivals. Beter dan wie ook weet hij dat deelnemen aan een talentenwedstrijd voor de doorbraak kan zorgen, want met zijn groep Zornik stootte hij door naar de finale van Humo’s Rock Rally. Koen ademt gewoonweg muziek uit: van opleiding is hij regent muziek en naast zanger en muzikant is hij ook de producer van de debuutplaat van Zornik.

Wouter Van Belle

Deze producer is een gevestigde waarde in de muziekbranche en hij stond letterlijk aan de wieg van de carrières van Axelle Red, Gorky en Novastar. Wouter produceerde van al deze artiesten de debuutplaat, die stuk voor voor stuk uitgroeiden tot enorme (inter)nationale successen. Dit jaar zat Wouter nog mee achter de knoppen van Ottoradio van Flip Kowlier. Je kan dus gerust stellen dat Wouter een neus heeft voor kiemend talent.
 
Jean Blaute

Jean is al verschillende decennia aan de slag in de muziekwereld als muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij heeft zowat op alle concertpodia van Vlaanderen gestaan en heeft als producer of muzikant samengewerkt met meer dan 100 verschillende Belgische artiesten. Jean mag het veteraan-jurylid van 'Idool 2011' genoemd worden, want hij was er bij de vorige edities ook bij. Hij zoekt naar geloofwaardigheid en eerlijkheid in een artiest.

Sylvia Van Driessche

Als jonge journaliste volgde Sylvia de eerste 2 edities van 'Idool' op de voet op. Vandaag is zij hoofdredactrice van het tienerblad Joepie. Sylvia heeft een neus voor het detecteren van sterren met een grote uitscheurbaarheidsfactor. Flair en charisma zijn termen waarvan zij de invulling kent.

Idool2011.Jury.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.