03-11-10

De Meulemeester verliest hoederecht

Ex-Miss België Ilse De Meulemeester is definitief het hoederecht over haar zoontje Conrad (8) kwijt aan haar ex, Ilse De Meulemeester.jpgGlenn Janssens. De Meulemeester zal haar kind nu enkel nog op woensdagnamiddag en in het weekend kunnen zien.

Het turbulente liefdesverhaal, en vooral de liefdesbreuk, van Glenn Janssens en Ilse De Meulemeester is al jaren voer voor de gespecialiseerde pers. Er was het ongeval (Glenn reed met zijn Bentley een huis binnen), er waren de geruchten over een affaire met Phaedra Hoste, er waren de beschuldigingen van louche zaken waardoor Janssens zelfs even in de cel belandde. Steevast bleef Ilse De Meulemeester haar vriend verdedigen. Tot ze dit voorjaar toch besliste om hem te verlaten.

'De achtergrond van Janssens doet er niet toe', zegt echtscheidingsspecialist Johan Brees in het weekblad Story. 'Hij heeft misschien dingen uitgestoken maar dat wil niet zeggen dat hij een slechte papa is.' Een van de argumenten om het hoederecht aan de vader toe te kennen is zijn woonplaats. De Meulemeester woont sinds de scheiding op een appartement in Antwerpen, wat verder is van Conrad zijn school in Melle dan de villa van Janssens in Lokeren.

'De rechter neemt maatregelen in het belang van het kind', zegt Brees nog. 'In de meeste gevallen wil dit zeggen: zo weinig mogelijk verandering. Conrad moet van maandag tot vrijdag en minstens een weekend per maand bij zijn vader blijven.

De Meulemeester zal meer dan waarschijnlijk in beroep gaan, heeft haar broer al laten weten.

De commentaren zijn gesloten.