05-11-10

TMF België blijft analoog uitzenden

Muziekzender TMF heeft in ons land voorlopig geen concrete plannen om af te stappen van de analoge uitzendingen. In Nederland maakte moederbedrijf MTV Networks bekend dat het jongerenkanaal in de loop van volgend jaar niet langer via analoge tv beschikbaar is, maar enkel nog digitaal.

Volgens TMF Nederland biedt het digitale kanaal veel meer interactieve mogelijkheden, waarmee de zender inspeelt op de behoefte van de doelgroep. "Die beslissing is echter volledig afgestemd op de Nederlandse televisiemarkt", zegt An Steylemans, woordvoerster van MTV België. "De plannen staan los van ons land."
 
Het gaat dus om een lokale beslissing, die voorlopig geen navolging krijgt in België. Steylemans benadrukt wel dat bij alle televisiezenders momenteel denkoefeningen gebeuren met het oog op de digitale toekomst. Daarnaast richt de zender zich op een jongerendoelgroep die heel sterk digitaal gericht is. Op termijn krijgt het digitale verhaal daarom ook in ons land mogelijk een verdere uitbreiding.
 
In Nederland werden de plannen voortijdig uitgelekt in de pers. Er zouden geen afvloeiingen mee gemoeid zijn. Mogelijk is er wel een reorganisatie op til met verschuivingen binnen de verschillende kanalen. De MTV-zenders Comedy Central, Nickelodeon en het nieuwe KinderNet zullen wel nog te zien zijn op de Nederlandse analoge tTMF.gifv.

De commentaren zijn gesloten.