01-12-10

Tomas, Sofie en Sam in het Glazen Huis in Antwerpen

Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn zitten dit jaar in Het Glazen Huis in Antwerpen voor de vijfde editie van Music for Life. Dat werd woensdagmorgen bekend gemaakt op Studio Brussel.

stubru.MFL.jpgVan zaterdag 18 tot vrijdag 24 december kan je tegen betaling plaatjes aanvragen bij het trio 'gevangenen' tijdens een zevendaagse radiomarathon. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis, dat het zal gebruiken voor een 'stille ramp'. Ditmaal zijn dat de vele weeskinderen in zuidelijk Afrika, die hun ouders verloren aan de gevolgen van aids. De slogan van de actie luidt: 'Laat een weeskind niet alleen'. Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids.

Bram Willems trok naar Swaziland om de problematiek van de weeskinderen ter plaatse te gaan bekijken. Hij keert tijdens Music for Life terug naar de regio met één ouderpaar dat geselecteerd wordt tijdens de actie 'Deel je ouders'.

Andere klemtonen zijn de muzikale collectebus en de decibelmeter die door Vlaanderen trekken. Milow leverde de themasong 'Never Gonna Stop' en de promospot komt van Stephen en David Dewaele en hun vader Zaki. De 'Quiz for Life' in Flanders Expo in Gent is al op 11 december.

Vorig jaar haalden Sofie Lemaire, Siska Schoeters en Sam De Bruyn een recordbedrag van 3.649.595 euro op voor - voornamelijk - malarianetten voor Burundi.

music_for_life0.jpg

De commentaren zijn gesloten.