02-12-10

Caroline Gennez zegt af voor 'De Allerslimste Mens'

Zolang er geen regering is, doet SP.A-voorzitster Caroline Gennez niet mee aan de 'De allerslimste mens'.

'Dit is geen passend signaal. Zo'n deelname vergt een engagement. Dan kun je je niet concentreren op de vorming van een regering.' Met dat argument haakt Caroline Gennez af voor een rol in de superpopulaire televisiequiz, tenzij er een nieuwe regering is. Voor half januari is die kans onbestaande.

Gennez zegde haar deelname toe toen er van almaar langer aanslepende onderhandelingen nog geen sprake was: 'Wie had gedacht dat er in december nog geen regering zou zijn?' Een aantal partijmedewerkers vond dat geen goed signaal tijdens een politieke crisis. Na een moment van bezinning, besloot Gennez om voorwaardelijk niet mee te doen.

Productiehuis Woestijnvis was zich bewust van het gevaar en hield voor de deelnemende politici vervangers klaar. De kans dat Eva Brems (Groen!) of Rik Torfs (CD&V) bij onderhandelingen zullen worden gemist, is onbestaande. Dat geldt niet voor Bart De Wever. De N-VA-voorzitter neemt wel deel aan de quiz.

Ondertussen is VRT-nieuwslezer Freek Braeckman bij de bookmakers de favoriet om de Allerslimste Mens ter Wereld te worden. Onlinegokbedrijf Unibet meldt donderdag dat de journalist met 4,5 de laagste notering krijgt. Een euro inzetten op Braeckman levert 4,5 euro op wanneer hij de populaire televisiequiz wint.

Gennez niet in 'Allerslimste mens'.jpg

De commentaren zijn gesloten.