06-12-10

Geen nieuw seizoen voor 'Peter Live'

Dat de openbare omroep serieus moet besparen is de laatste weken en maanden al gebleken uit heel wat echo’s die we in de pers en media konden opvangen. Het gevolg van de besparingen is niet alleen het afvloeien van peter van de veire custom.jpgmedewerkers, het mes gaat ook in het muziekaanbod, vooral dan wat de vrijdagavond op televisie betreft.

Ondanks de prima kijkcijfers voor Peter Live, de uitzending met Will Tura als centrale gast,haalde ruim één miljoen kijkers, heeft men op de Reyerslaan beslist om in 2011 geen vrijdagavond muziekshows meer uit te zenden. Uitzonderingen op deze regel zijn de uitreiking van de MIA’s, de Music Industrie Awards op vrijdag 7 januari 2011 enerzijds.

Anderzijds ook het programma Vlaanderen Muziekland dat in de zomermaanden op vrijdagavond een tweede kans krijgt. Lag deze muziekshow qua inhoud eerder onder vuur, dan waren de kijk- en waarderingscijfers wel positief en dus heeft de openbare omroep beslist om deze zomer nieuwe afleveringen te gaan produceren.

Een volwaardig muziekprogramma op vrijdag, naar goede VRT-traditie komt er dus in 2011 niet. Het succes van Peter Live indachtig, leek de kijker niettemin blij met de 'muziek op vrijdag' formule. Ook reeksen als Zo Is Er Maar Een, Swingpaleis, Biebabeloela, Notenclub... hadden een een behoorlijk grote schare fans.

PeterLive(350).jpg

De commentaren zijn gesloten.