06-12-10

Ha van Humo voor 'De School van Lukaku'

Het Eén-programma 'De school van Lukaku' krijgt dit jaar de Ha van Humo. Dat heeft het tijdschrift vanmiddag bekendgemaakt.

De HUMO-redactie reikt de prijs elk jaar uit aan het beste Vlaamse televisieprogramma.

"’De school van Lukaku’ was wendbaar, trefzeker en enthousiasmerend als de superspits zelve", zo motiveert de jury de keuze.

De school van Lukaka draait om de jongeren uit het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht. Woestijnvis wilde de grootstad Brussel door de ogen van de Brusselse jongeren bekijken. Wat vinden zíj van alle samenlevingsproblemen? Wat vinden zíj van de multiculturaliteit? En hoe gaan zíj om met de botsende levensvisies?

Romelu Lukaku was slechts één van de leerlingen in de klas. Toen Woestijnvis begon te draaien, was Lukaku nog niet doorgebroken. De doorbraak van Lukaku gaf  Woestijnvis de kans om het hele project op te hangen aan een bekende naam, waardoor het een perfect Eén-programma werd.

De ploeg van "De school van Lukaku" zal de Ha! in ontvangst nemen op de plechtige uitreiking op 20 december. De prijs bestaat uit een gesculpteerde H en een geldprijs van 5.000 euro.

SchoolVanLukaku.jpg

De commentaren zijn gesloten.