18-12-10

'Peter Live' stuurt Tomas, Sam en Sofie met 116.810 euro naar Glazen Huis

'Peter Live' stuurt Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Sam De Bruyn en Sofie Lemaire met een stevige Music fore life.Sam.Sophie.Thomas.jpgstartcheque naar het Glazen Huis. In een speciale uitzending die helemaal in het teken stond van Music for Life, zamelden Peter Van de Veire en de Eén-kijkers al 116.810 euro in voor het goede doel.

Vanavond laten Studio Brussel-presentatoren Sofie Lemaire, Tomas De Soete en Sam De Bruyn zich opsluiten in het Glazen Huis in Antwerpen voor de benefietactie Music For Life. Om hen een steuntje in de rug te geven, wilde Peter Van de Veire hen vrijdagavond alvast een grote cheque meegeven.

Hij riep de Eén-kijkers op om tijdens "Peter for life" massaal te sms'en en zo 1 euro per sms te storten voor het goede doel. Het was de bedoeling om 25.000 euro op te halen. Dan zouden de acteurs van "Thuis" en "F.C. De Kampioen" het kerstnummer "Happy Christmas" van John Lennon zingen. Uiteindelijk bleek bij een tussenstand dat er al dubbel zoveel was opgehaald, waarop Van de Veire het streefcijfer verhoogde naar 100.000 euro.

Ook dat werd moeiteloos gehaald. De kijkers stuurden voor 107.882 euro aan sms'jes. In het programma werd ook een drumtoestel van Phil Collins geveild. Dat bracht nog eens 4.500 euro op.

Ook het applaus van het publiek werd omgezet in geld. Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters mat de decibels die het publiek produceerde tijdens de show. Per decibel stort de bank ING 10 euro voor Music For Life. Dit bracht 4.488 euro op.

Music For Life staat dit jaar in het teken van kinderen wiens ouders zijn overleden aan aids. Morgen om 19 uur gaat de actie officieel van start.

PeterLive(350).jpg

De commentaren zijn gesloten.