23-12-10

Faroek Özgünes en Pol Van Den Driessche experten bij 'Het Nieuws'

'Het Nieuws' versterkt zijn team van experten: Pol Van Den Driessche wordt expert Politiek en Faroek Özgünes is img_nieuws_bericht.php.jpgvoortaan de expert Justitie. Hun aanstelling komt 2 dagen na de bekendmaking dat ook Paul D’Hoore de redactie van Het Nieuws versterkt als vaste financieel-economische expert. Het trio zal per 1 januari 2011 voor de nodige duiding zorgen bij grote actuele dossiers.

Pol Van Den Driessche heeft 25 jaar ervaring als politiek journalist en hoofdredacteur – en hij heeft de Wetstraat de afgelopen jaren als senator natuurlijk ook van binnenuit leren kennen. Hij is dan ook dé geknipte man als het erop aankomt de politieke actualiteit te analyseren. Hij slaagt er bovendien als geen ander in om moeilijke en omvangrijke politieke dossiers tot de kern van de zaak te herleiden.
“Toen ik hoorde welke weg 'Het Nieuws' wil inslaan en vernam dat er meer ruimte komt voor duiding bij de grote politieke verhalen, heb ik geen moment getwijfeld om terug te keren naar 'Het Nieuws'”, zegt Pol Van Den Driessche.

Ook Faroek Özgünes heeft 20 jaar ervaring als verslaggever in gerechtelijke zaken en als anchor voor 'Het Nieuws' en 'Telefacts Crime'. Die ervaring zal hij nu gebruiken als expert Justitie voor Het Nieuws. “Het is heel erg belangrijk dat de kijkers naast de feiten ook meer uitleg krijgen over het waarom en het hoe. Justitie is bij uitstek een zeer gecompliceerd vakgebied. Het is onze opdracht om de kijker daar nog veel meer wegwijs in te maken. Ik kijk ernaar uit om samen met Paul en Pol die taak op mij te nemen.”

De commentaren zijn gesloten.